המרכז לבריאות הלב
המרכז לבריאות הלב
המרכז לבריאות הלב
קראו על האירועים
 הסדנאות והחידושים
שיעשו טוב ללב שלכם
 
 

כנס מומלץ:
להקדים תזונה לתרופה
פרטים בקישור
 
 

הפחתת לחץ דם ותרופות
 
שיטה ייחודית 
מוכח מחקרית
 
לפרטים 077-7007952
 

  הרצאות מומלצות:   
   שבוע בריאות רעננה  
החל מה 11.11 


סיורים וסדנאות בישול
מן הטבע
 


Google

ספר עוד כתבות

חלק רביעי - תזונה טקסט חופשי

"הלב – המדריך המלא לבריאות ולשיקום"
מאת פרופסור רפאל קרסו ואופיר פוגל

 
 
תזונתו של האדם משפיעה בצורה מהותית על הרגשתו ובריאותו. כיום ידוע מעל
לכל ספק כי לתזונה נכונה של חולה הלב יש השפעה רבה על השיקום, גם בשלבי
ההתאוששות הראשונים, וחשיבותה רבה גם במניעת אירועי 
לב חוזרים. בשלבים
הראשונים התזונה הנכונה חשובה לחיזוק הגוף, להתאוששות מהירה ולהקטנת הסיכון
לסיבוכים מיותרים. בהמשך הדרך התזונה משפיעה השפעה מהותית על ההתמודדות
עם מרבית גורמי הסיכון ל
מחלות לב, ובהם יתר שומנים וכולסטרול בדם, סוכרת,
עודף משקל, יתר 
לחץ דם ועוד. יש חוקרים הטוענים כי באמצעות שינויים מהותיים
בתזונה אפשר לפתוח עורקים שכבר נסתמו, דבר שעד לאחרונה נחשב כמעט בלתי אפשרי.
רוב חולי הלב מקבלים הנחיות כלליות הנוגעות לצורך לאכול מזון דל כולסטרול,
דל שומן ודל מלח, אך המציאות והצורך האמיתי מורכבים בהרבה. יש הבדל מהותי
בין צורכי התזונה בימים הראשונים לאחר ניתוח הלב לבין מה שרצוי לסגל באופן
קבוע בחודשים שלאחר ההתאוששות הראשונית. לכל אדם יש גורמי סיכון שונים
המכתיבים דגשים אחרים בתכנית לשיפור מצבו. ברוב המקרים הידע הרווח בציבור
חלקי ביותר ולעתים אף אינו מדויק.
שער זה מחולק לארבעה פרקים:
מושגי יסוד בתזונה - כדי להבין את ההמלצות בהמשך, חשוב להבין כמה מושגי יסוד
בסיסיים בתזונה.
התזונה המומלצת לשלב השיקום הראשוני - ההנחיות התזונתיות לימים הראשונים
שלאחר ניתוח המעקפים. אלה שעברו אוטם או צנתור, אינם זקוקים להנחיות אלה.
עקרונות התזונה לטיפול בגורמי הסיכון העיקריים - בחלק זה תוצג הגישה התזונתית
הכוללת לטיפול בכל אחד מגורמי הסיכון שהוצגו בשער 1. יודגשו הנושאים הנוגעים
במיוחד לחולי לב בעלי גורמי סיכון אלה.
קווים מנחים להמשך הדרך - סיכום כלל ההנחיות לתזונה שתענה על רוב צורכיהם
של חולי הלב המבקשים למנוע אירוע חוזר או החמרה במצבם. בפרק זה יפורטו
המאכלים המומלצים ואלה שרצוי להמעיט באכילתם.
אפשר לקרוא את השער הזה בכמה דרכים. המעוניינים להעמיק ולהבין את היבטי
התזונה הרבים הקשורים למחלות לב יקראו את כל הכתוב בעיון. קוראים אחרים,
המחפשים את ההנחיות המעשיות בלבד, מוזמנים לעיין בפרקים הרלוונטיים לשלב
השיקום שלהם:
• הקוראים המתעניינים בתזונה שמיד לאחר הניתוח - ייעזרו בפרק השני,
המתייחס לשלב השיקום הראשוני.
• המבקשים למנוע מחלות לב, הנמצאים לאחר 
אוטם או צנתור, או שעברו את
שלב ההתאוששות הראשוני מהניתוח - יפנו לפרק השלישי כדי להבין את
הגישה התזונתית לטיפול בגורמי הסיכון (כל אחד על פי גורמי הסיכון שלו),
ולפרק האחרון המפרט את התזונה המומלצת להמשך הדרך.
 
 

לקריאת גירסה מקורית מהספר לחץ כאן

 
על הכותבים:

פרופ' רפאל קרסו הוא מהרופאים המובילים כיום בארץ. מנהל מחלקה בבית חולים, מרצה באקדמיה ועוסק באופן שוטף במחקר רפואי. כותב רב המכר: "אנטי-אייגינג: דרכים לעיכוב תהליכי הזדקנות", הספר "אפשר גם אחרת" ומנחה את תוכנית הטלויזיה "לבריאות".
לפרטים נוספים ויצירת קשר לחץ כאן.

אופיר פוגל הוא נטורופת המתמחה בטיפול בחולי לב. עובד בבית חולים, במרכזים לשיקום ומניעת מחלות לב, מרצה במכללות המובילות בארץ לרפואה משלימה ומדריך בסדנאות ייחודיות לשיפור בריאות הלב והפחתת טיפול תרופתי ופולשני.
לפרטים נוספים ויצירת קשר לחץ כאן.

נתונים טכניים:
416 עמודים. כריכה קשה. מחיר לצרכן: 94 ש"ח.
הוצאת "כתר", נובמבר 2004.
ניתן להשיג בחנויות הספרים בארץ או ישירות דרך הוצאת "כתר" בטלפון: 03-7676911
לקניית הספר דרך האינטרנט לחץ כאן

 
 
 
 
 
 
 

 

התכנים המופיעים באתר הינם למידע בלבד ואינם באים להחליף בשום מקרה ייעוץ ו / או טיפול הניתן על ידי רופא ו / או בעל מקצוע אחר בתחום הרפואה
               מפת אתר              ©2004 ,אופיר פוגל ,כל הזכויות שמורות
דף הבית | | אודות | מאמרים | ספר הלב | סדנאות והרצאות | תקצירי מחקרים | מילון מונחים | תשובות לשאלות נפוצות | התמצאות באתר